Undgå disse 4 klassiske indretningsfejl

Undgå disse 4 klassiske indretningsfejl

20. dec 2019

Denne artikel indeholder reklame.

Når vi skal indrette vores boliger, begår vi stort set alle nogle klassiske indretningsfejl. Det er drønærgerligt, for i sidste ende kan det betyde, at dit hjem fremstår kaotisk, upersonligt eller kedeligt. Vi drømmer nok alle om et indbydende hjem, hvor folk virkelig kan se, at der er tænkt over detaljerne. Måske synes du, at du har ret godt styr på det der med indretning, men mon ikke du alligevel begår en eller flere af de fire klassiske fejl? Læs med, og bliv klogere på, om der er plads til forbedringer.


1. For lidt eller forkert belysning

En af de helt store syndere handler om belysningen i hjemmet. Mange undervurderer, hvor mange lyskilder, der egentlig skal til i et hjem, eller også vælger de en forkert belysning. En god grundregel er, at du bør have mindst tre lyskilder i hvert rum. Det er dog de færreste, der har mindst tre lamper i hvert rum. Mange har bare en loftslampe midt i rummet eller over bordet og måske en ekstra væglampe eller gulvlampe. Men det er slet ikke nok.

Det er også vigtigt, at du vælger den rette type belysning. Hold dig helst fra lysstofrør og lignende, for de giver et koldt lys. Vælg hellere lyskilder, som har et mere behageligt og varmt lys. Husk også at tænke i funktionalitet, når du køber lamper, så du ikke bare per automatik køber dyre designerlamper for at være med på moden. Der er ikke nødvendigvis noget galt med designerlamper, men det vigtigste er, at lampen kan belyse det rum, som den er tiltænkt. Hvis du har en kærlighed for designerlamper, så husk også at have styr på forsikringer og alarmer. På Verisures Facebookside kan du blandt andet læse om alarmsystemer til dit hjem. Så kan du undgå, at dine lamper ender i hænderne på tyveknægte.


2. For lidt personlighed

En anden klassisk fejl er, at man blot kopierer indretningsstilen i diverse boligmagasiner. Desværre risikerer du, at du får et upersonligt hjem uden sjæl og charme. Hvis du for eksempel kopierer den nordiske minimalisme til fulde, ender du med en skrabet indretning, der ikke siger særligt meget om din unikke personlighed. Rådet er derfor aldrig at følge en indretningsstil til punkt og prikke, men at tilføje personlige elementer. Det kan være alt fra genbrugsmøbler, arvestykker og familiebilleder til små nipsting, der viser din personlige smag.


3. For lidt knald på farverne

Vi danskere er generelt lidt farveforskrækkede. Det er en skam, for det giver liv, personlighed og spræl til ethvert hjem at tilføre lidt farver. Du behøver ikke at frygte, at dit hjem kommer til at ligne en farvelade, for selv de mere afdæmpede farver kan give liv til et hjem, der nærmest er hvidt i hvidt. Du kan for eksempel male en væg i stuen eller soveværelset i en anden farve end hvid, tilføje farverige puder til sofaen, vælge en lampe i en pangfarve osv. Der er mange muligheder, men det vigtigste er, at vi kommer lidt ud af vores farveforskrækkede comfortzone.


4. En urealistisk indretning

Vi kan let komme til at forelske os i det ene dyre designermøbel efter det andet. Ofte glemmer vi at tage højde for, om møblerne egentlig er funktionelle, og om de passer ind. Det er ikke meget værd at have en dyr designerstol, hvis det føles som tortur at sidde i den. Investér derfor i brugbare møbler, som opfylder deres egentlige formål. Det kan et designermøbel sagtens gøre, men tænk gerne lidt alternative møbler ind, hvor brugbarheden er i højsædet. Så har du også råd til flere møbler og andre pæne ting til hjemmet. Uanset om du har designklassikere eller ej, kan det anbefales at have et alarmsystem i dit hjem. Læs om Verisure alarmer hos privatsikring.dk, hvis du er på udkig efter en alarm. Skulle du være så uheldig at få indbrud, kan det hurtigt løbe op, for vi har mange flere værdigenstande i vores hjem, end vi lige tænker over.


 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce