God søvn gør en kæmpe forskel

God søvn gør en kæmpe forskel

25. okt 2017

Tvivler du på, om søvn virkelig er så vigtigt, som alle eksperter siger? Så er denne artikel endnu en opfordring til, at du prioriterer din søvn mest muligt. Der er dog også andre vigtige forudsætninger for en velfungerende hverdag, som du også kan læse om i artiklen.

Søvnen er og bliver dog en af de absolut vigtigste punkter på dagsordenen, når du skal skabe dig selv et sundt og godt liv. Langt de fleste andre ting vil blive negativt påvirkede og ikke fungere optimalt, hvis du ikke får den rette mængde søvn, cirka 7-8 timer i døgnet, afhængigt af hvem du er, hvor gammel du er, og hvor meget du laver.

Udstyret i dit soveværelse er selvfølgelig vigtigt, og her menes der sengen, dyner, puder og lignende. Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvad man har behov for, for det er langt fra noget, man kan generalisere fra person til person. Nogle har brug for en meget blød seng, imens andre har brug for en mere hård model, og det handler typisk om, hvor tung man er, og hvordan kroppen er formet.

Vi mennesker er så forskellige, at vi selvfølgelig også har brug for forskellige senge, og det er vigtigt at have respekt for. Find muligheder til din søvn på www.soveland.dk/.

Du kan i øvrigt også vælge at fokusere på indretningen i dit soveværelse, da den også kan spille ind for din søvnkvalitet. Har du eksempelvis overvejet, om du har det rigtige lys, når du ligger og læser, før du sover om aftenen? Besøg eventuelt Jensen Company, som har et stort udvalg af lamper – også til soveværelset. Her finder du udvalget af lamper.

Gør noget ved din psyke

Søvn er i allerhøjeste grad også noget, som gør noget godt for din psyke. Det betyder nemlig, at du er i stand til at overkomme langt flere ting, end du måske ellers ville være, og det er selvfølgelig en god idé at tænke med, når man overvejer, om man virkelig skal prioritere din søvn.

Bliver du nemt stresset på jobbet eller i andre sammenhænge, kan det sagtens hænge sammen med, at du ikke får den søvn, du har brug for. Sørger du derimod for at gøre noget ved problemet, kan det måske betyde, at du kommer ud på den anden side med et øget energiniveau og overskud, du ikke har haft længe inden da.

Spis godt

Ud over søvn er det også afgørende, at du overvejer, hvad du propper i munden. Hvis du er helt ukritisk om, hvad du spiser og drikker, så kan det hurtigt få en negativ påvirkning på dig og din krop. Du skal selvfølgelig sørge for at have en god væskebalance, hvilket grundlæggende betyder, at du drikker vand nok. Vand gør det dog ikke alene, for hvis du ikke også får nok næring og en relativt varieret spise, kan det betyde, at du får problemer. Tænk derfor over, hvad du putter i munden – i hvert fald i de fleste tilfælde. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce